Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

0
232 views

Bayanların en fazla kullanmak istediği ve onlarda manevi duygular da bırakabilen takıların başında yüzükler geliyor. Yüzükler son derece değerli olan ve kadınlar kadar erkekler için de önem taşımayı başaran takı grupları arasındadır. Sizler de sevdiğiniz bir bayana ya da erkeğe yüzük alacaksanız mutlaka yüzük ölçüsünü bilmeniz lazım. Aksi takdirde dar veya geniş gelebilen yüzükler alabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Yüzük ölçüsünü her iki tarafın da bilmemesi neticesinde yüzük ölçüm yöntemleri kullanılmaktadır. Yüzük ölçünüzü bilmiyorsanız bunun ölçüsünü seçmek için yapmanız gereken; 3 farklı yöntem bulunmaktadır. Size bu 3 yöntemi de anlatacağız. Hoşunuza en çok giden ya da size kolay gelen yöntemi tercih edebilirsiniz.

Yüzük ölçüsü hesaplamada kullanılan ilk yöntem, evinizde bulunan ve sizin parmağınıza olan bir yüzüğün çapını metre yardımı ile ölçmektir. Çıkan sonucu kuyumcuya söylediğinizde size buna uygun bir yüzük verebilir. Diğer yöntem ise; yine evinizde bulunan ve parmağınıza uyan yüzüğün çevresini ölçmektir. Son yöntem ise; bir kuyumcuya giderek yüzük ölçünüzü hesaplatmaktır.